Välkommen på invigning av Kottmosseskogen - Fagerstas tätortsnära skogsområde med sju nymarkerade stigar!

2023-05-23

Norra Västmanlands Kommunalteknikförbund och Fagersta Kommun har tillsammans med Fagersta Naturskyddsförening markerat ut befintliga stigar i skogen mellan Fagersta och Norberg.

Nya informationsskyltar har tagits fram vid stigentréerna, så att du lätt ska kunna få en överblick av alla stigarna i området. Dessa stigar används redan flitigt av många kommuninvånare men kan vara okända för nya invånare. med denna upprustning hoppas vi att flera ska hitta hit och våga sig ut i skogen, utan rädsla för att gå vilse. Samtidigt som stigarna även kan locka turister att nyttja vår tätortsnära natur.

Den 26 maj inviger vi de nymarkerade stigarna, vid Kolarbysjöns badplats. Välkommen att ta en lunchpromenad eller ett "walk-and-talk-möte". Naturskyddsföreningen kommer hålla i tipspromenad med fina priser och även Fritidsbanken är på plats. Friluftsfrämjandet serverar fika med kaffe och bulle. Ta gärna med dig egen kåsa.

När: Fredag 26 maj, klockan 12.00-15.00
Var: Kolarbysjöns badplats

Välkommen att vandra i Fagersta!

Statliga bidrag till lokala naturvårdsprojekt är medfinansiär för genomförandet av detta projekt. Alla stigarna finns på naturkartan.se där man också kan följa stigarna via GPS.

 

Vandra i Fagersta