Uppdatering gällande vattenläcka vid Lilla Heden, Norberg

Åtgärdat
2024-06-13

Uppdatering 2024-06-14: Det kommer att vara fortsatta störningar i vattenleveransen vid Lilla Heden, preliminärt till och med tisdag den 18 juni. Det kommer dock inte att pågå något arbete under helgen (15-16 juni) vilket innebär att då ska vattenleveransen fungera som vanligt.

Just nu pågår arbete med att reparera en vattenläcka vid Tallvägen i Kärrgruvan. Nödvattentankar placeras ut vid busshållplatsen nära Ljungvägen och vid Tallvägen i anslutning till gång- och cykelvägen, se karta nedan.Läckan beror på komplikationer i samband med arbetet som utförs på Hedemoravägen.

Arbetet vid Lilla Heden kommer att pågå tills att läckan är lagad. Vi ber om ursäkt för eventuella olägenheter detta kan medföra och arbetar så fort som möjligt.

Eftersom vattnet stängs av finns det risk för missfärgat vatten samt luft i ledningarna en stund efter igångkörningen. Vattnet är då inte hälsofarligt, men kan alltså vara färgat, vilket är bra att tänka på även när kläder ska tvättas. Undvik helst att tvätta ljusa kläder vid första tvättningen. Öppna vattenkranarna försiktigt och spola ordentligt så blir vattnet klart igen och eventuell missfärgning försvinner.

Vid frågor är du välkommen att kontakta:
NVK Felanmälan 0223-445 50

Placering av nödvattentankar vid Lilla Heden