NVK provar eldriven minibandgrävare

2024-04-17

NVK har, i samarbete med vår ramavtalsentreprenör, tagit emot en eldriven minibandgrävare som anlände på en likaledes eldriven lastbil. Detta steg representerar en viktig förändring i riktning mot hållbara transporter och arbeten, något NVK välkomnar med öppna armar.

Provet genomfördes i samband med att en elkabel grävdes ner längs Floravägen i Fagersta.

Den eldrivna minibandgrävaren erbjuder imponerande prestanda med en batteritid på cirka 4 timmar, vilket gör den både effektiv och miljövänlig. Dess snabba laddningstid på 6-8 timmar möjliggör smidig och praktisk användning. Inte nog med det, den eldrivna lastbilen som transporterade grävaren kan köra upp till 25 mil innan den behöver laddas. Dessutom kan lastbilen snabbladdas på endast 45-60 minuter, vilket gör den till ett optimalt val för längre sträckor och intensiv användning.

Detta framsteg är en betydelsefull milstolpe för både NVK och vår ramavtalsentreprenör, som gemensamt strävar efter att främja hållbara lösningar och minska koldioxidutsläppen. Genom sådana innovativa teknologier bryter vi nya vägar mot en grönare och mer hållbar framtid för alla.

Eldriven minibandgrävare
Eldriven minibandgrävare