Om vår uthyrning

För att få hyra en lägenhet hos NVK måste du uppfylla våra grundkrav.

Mina sidor

För att söka bostad hos NVK måste du registrera dig på Mina sidor. Du kan registrera dig från att du fyllt 16 år, men du kan inte börja söka en lägenhet förrän du fyllt 18 år.

Du ansvarar själv för att dina kontaktuppgifter är aktuella. För att inte förlora din plats i kön behöver du minst en gång om året, inom 12 månader, logga in på ”Mina sidor”.
Kötiden nollställs alltid när du får en lägenhet hos NVK. Din kötid omvandlas till poäng, en dag ger en poäng.

Mina sidor

Intresseanmälan och visning

Lediga bostäder hittar du under fliken ”Ledigt just nu”. Lediga bostäder publiceras på hemsidan i åtta dagar. Tittar du in en gång i veckan på ”Lediga lägenheter” missar du inget alternativ. När du hittar en bostad som passar dig gör du intresseanmälan genom att logga in på ”Mina sidor” Du kan anmäla dig på max 5 bostäder samtidigt.

Att du lämnat intresse för en bostad är ingen garanti att det är just du som kommer få den, eftersom det kan vara fler som lämnat intresse för samma bostad.

De som blir erbjudna att gå på visning kommer få besked via e-post. Man har då sju dagar på sig att gå på visning och lämna besked. Logga då in på ”Mina sidor” där du hanterar dina ansökningar och erbjudanden.

Kontraktet går i första hand till den som har flest köpoäng. För att bli erbjuden kontrakt gör vi först en kontroll att du uppfyller våra grundkrav. Den som får lägenheten blir kontaktad av oss via telefon eller e-post för att skriva kontrakt.

Vi vet att en del av våra bostadssökande inte har tillgång till internet och e-postadress. Ta i första hand hjälp av någon du känner för att registrera dig på vår hemsida och se våra lediga bostäder. Har ni några frågor går det bra att kontakta NVK:s hyresförvaltare.

Dokument

Senast ändrad:

Var informationen till din hjälp?
Feedback

Hyresförvaltare
Telefontid vardagar kl: 08:00-10:00
E-post: hyresforvaltare@nvk.se
Telefonnummer:
0223-291 46 (Norberg, Fagersta)